Activitats extraescolars

Ajornament Festival Nadal 2016

plujaAjornament del Festival de Nadal

Atesa la situació meteorològica actual i prevista, i les goteres al gimnàs, es suspen
el Festival de Nadal previst per avui horabaixa (21 de desembre de 2016 a les 18h). I queda ajornat per demà dematí a les 11:30h, on quedau tots i totes convidats/des. Com a conseqüència d'aquesta modificació queda suspesa la penjada d'estrelles a l'arbre de l'ajuntament

Us recordam que demà es farà horari normal (de 9h a 14h) amb tots els serveis d'escoleta matinera i menjador.

Molt cordialment,

La direcció del centre

ARTICLE D'OPINIÓ

 

 

OFICIS DEL POBLE”

 

Quan jo anava a escola de petita, no record que ningú vengués a contar-nos res que no fossin, clar està, els mestres que teníem cada dia.


Tampoc feiem massa sortides; potser una excursió per curs, però no anàvem a veure museus, ni institucions... També s'ha de dir que l'oferta era molt més reduïda. Avui en dia, a les escoles, hem de seleccionar les activitats complementàries entre moltíssimes ofertes interessants que arriben al centre.


Tot no es pot fer. O almenys no tot el mateix curs.


Pero enguany, a més a més d'aquestes activitats diguem-ne “exteriors” hem comptat amb un bon grapat de persones que de forma desinteressada, o més ben dit, ben interessada en col·laborar en l'educació dels nostres infants, han vengut a l'escola a aportar el que tenien, i no em referesc a res material, sinó a la seva experiència.


Així, a aquesta activitat extraescolar que hem anomenat “oficis del poble”, cada dimecres hem tengut el gust de rebre un convidat que ha compartit amb un grupet d'alumnes del centre la part professional de la seva vida.


Aquestes persones, que han estat de perfils professionals ben distints, ens han reservat una hora del seu temps dins un horari en què segurament els altres dies dinen o arriben a casa amb ganes de fer-ho.

Ens han aportat el que millor saben fer i han contestat pacientment a les preguntes que els nins els han fet.

Ens han mostrat en alguns casos estris de la seva feina, en altres vídeos o altres materials audiovisuals, també hi ha hagut sessions actives de pastisseria o massatges, exhibició de vehicles... De tot.


Aquesta activitat va ser una proposta de l'Associació de Pares i Mares de l'escola, que representats per Maria Bauzà i Glòria Escudero han participat activament en l'organització de les activitats extraescolars del centre. Enhorabona per la idea!


I sobretot GRÀCIES a tots i cada un dels convidats que heu participat:


En Toni de can Cerdà, en “Piti” de l'Ibanat, na Toña de Protecció Civil, en Jaume Morey de l'Associació de caçadors, n'Antònia Serrano de la revista Miramar, en Joan M Fiol i en Pere Serrano, xeremiers; en Rubén, treballador social, n'Antònia i na Maria de ball de bot, en Nils Burwixt, pintor; en Nadal Torres, batle de Valldemossa; en Biel i n'Emilio, policies locals; n'Alex Burwixt, pilot; en Sebastià Juan, pescador; n'Alicia i en Ferran del Centre de Salut, na Merche de la perruqueria, na Yolanda i n'Alicia de l'activitat de massatges, n'Enric Calafell, fotógraf; na Marta Darder, metge; n'Aina París, cuinera de l'escola, en Joan Fiol, pagès; na Silvia Pizarro, de la Fundació Coll Bardolet i aquells que en aquest moment encara no heu participat però que igualment aportareu les vostres vivències.


L'únic que em sap greu és el petit nombre d'alumnes al que ha arribat tota aquesta experiència. És cert, que les activitats de qualitat no poden anar dirigides a un grup molt gros de nins, però ben cert i segur és que els qui han participat recordaran sempre el que aquestes persones han compartit amb ells.


Una vegada més, gràcies a tots.

 

Susana Bonnín.